Animatie zelf maken – spoedcursus met tutorials

Wil jij zelf leren om animatie te maken?

We delen graag deze spoedcursus animatie! Dit is een cursus die meerdere stagiaires bij ons hebben doorlopen en je op weg helpt om zelf te leren animeren. Misschien bouw je er uiteindelijk wel zo’n portfolio mee.


Wat zijn de basisprincipes van animeren?

Animatie is gestoeld op een aantal basis principes, zoals beweging, tempo, dynamiek. Het is goed om inzicht te krijgen in wat deze principes inhouden, zodat je ze later via verschillende technieken kan toepassen. 

Het zorgt ervoor dat je conceptueel gaat denken: Wat moet er bewegen en hoe ziet de beweging eruit?

Norman McLaren en Grant Munro hebben een vijfdelige serie gemaakt over deze animatieprincipes. De vijf films komen uit de jaren 70. Er is ondertussen een hoop veranderd in techniek, maar de principes zijn tijdloos.

Ook leuk om deze video eens te kijken:


After Effect leren (basics)

Er zijn tal van verschillende technieken en programma’s om je ideeën in beweging te zetten. Wij maken bijna altijd gebruik van Adobe software voor animaties en beeldbewerking. After Effects speelt hier de hoofdrol.

Videocopilot is een training om je op een bepaald basis niveau te krijgen. De tutorials behandelen alle basis aspecten van After Effects: het organiseren van je project, animeren, motion tracking, uitladen enz. Perfect om mee te beginnen!

AEtuts heeft ook een basis pakket. Deze gaat iets dieper op bepaalde aspecten in. Deze tutorials zijn een goed vervolg op het pakket van video copilot.


After Effect tutorials (basics)

EASING
Om een beweging natuurlijker en levendiger te maken is het belangrijk om een ease toe te voegen. Dat kan op veel verschillende manieren. In deze korte video wordt er uitgelegd hoe je een ease kunt gebruiken en hoe je deze toevoegt en bewerkt in AE.

50 After Effects Tips, Tricks & Secrets for Beginners
In deze tutorial laat Ben Marriott 50 handige tips en tricks zien die je workflow een stuk makkelijker maken. Tip: scroll eens door zijn andere YouTube video’s, hij heeft veel interessante tutorials.

20 Quick Fixes to Common After Effects Problems
Je bent vast wel eens tegen 1 van deze problemen aangelopen in AE. En anders is het vrijwel zeker dat je er nog een keer tegen aan gaat lopen. Deze korte tutorial helpt je die problemen op te lossen.

Animation with Ben Marriott
In deze tutorial behandelt Ben Marriott een combinatie van de bovengenoemde technieken. Hij duurt wat langer dan de andere tutorials, maar hij neemt je op een wat langzamer tempo stap voor stap mee in het proces.


After Effect leren (vervolg)

Nu ben je bekend met de animatie principes en met de basistechnieken van After Effects. Wat je nu wilt, is dat je animaties ook daadwerkelijk gaan leven. Hieronder een aantal nuttige tutorials om dit te bereiken.

Nu heb je een gedegen basis. Hier nog wat sites met goede tutorials.

Succes!

p.s. Tips om hier in te zetten? Mail ons even.

Updates van onze animaties en communicatietips ontvangen?

Contact

Mail of bel ons voor een kennismakingsgesprek

+31 6 18 16 72 99

Schaverijstraat 6
3534AS Utrecht
info@creativebeards.com

Privacy Statement