Creatieve stage bij design- en animatiebureau Creative Beards

Denk je er aan om stage te lopen bij een design- en animatiebureau? Lees dan hier meer over de mogelijkheden om als stagiair aan de slag te gaan bij Creative Beards.

Er zijn bij ons elk jaar meerdere stageplekken beschikbaar, waarbij we selecteren op basis van een goed portfolio èn een persoonlijke klik.

We kijken dus of je stijl en vaardigheden aansluiten bij de illustraties en animaties die we maken en of we verwachten om met elkaar een leuke en leerzame tijd te hebben.

Hoe verloopt een stage bij Creative Beards?

Als je stage loopt of een internship doet bij Creative Beards hoef je niet alleen maar koffie te halen. Alhoewel een kop koffie op z’n tijd zeker wel gewaardeerd wordt natuurlijk. Het gaat ons er vooral om dat je onderdeel wordt van ons team.

We betrekken jou als stagiair of trainee dus ook het liefste bij echte projecten. In het begin door schaduwopdrachten en na verloop van tijd steeds meer op de voorgrond als illustrator of animator. Dit doen we altijd in overleg en naar de inschatting van kunnen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je na een stageperiode bij ons iets tofs hebt om op je portfolio te zetten èn meer vertrouwen hebt gekregen in je eigen kunnen.

Wat maak je als stagiair bij Creative Beards?

Elke stagiair heeft een andere stageperiode. Enerzijds omdat de klussen die we binnen krijgen verschillen en anderzijds natuurlijk omdat elke stagiair anders is en ook een andere leercurve doormaakt.

Kijk hieronder eens wat verschillende stagiaires gedurende hun stage bij ons hebben gemaakt.

BONNE STEINZ 

Bonne liep bij ons stage via ROC Art & Design in Amsterdam. Deze talentvolle kleurrijke illustrator deed mee aan schaduwopdrachten, storyboard sessies en was op de achtergrond steeds vaardiger aan het worden in illustreren en animeren. Maar de mooiste opdracht kwam toen ze een schaduwvoorstel indiende voor een opdracht voor Veilig Sportklimaat en door de opdrachtgever werd uitgekozen! Wat volgde waren een paar mooie illustratieve weken die eindigden in een geslaagde filmshoot.

NOUR DAGHESTANI 

Nour kwam bij ons binnen via de Gemeente Utrecht die een werkervaringsplek zocht voor deze talentvolle Syrische illustrator en animator. En toevallig hadden wij in die periode contact met Aap Blog Mies. Bij deze organisatie komen eenzame mensen samen door te bloggen. Op die manier kunnen zij hun gevoelens delen, zich minder alleen voelen en meer verbonden. De opdrachtgever leverde dichtzinnen aan en Nour maakte daar een betekenisvolle en sfeervolle animatie van.

ANNELOES ROOTHANS 

Anneloes liep stage bij ons vanuit Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens haar stage werkte ze mee aan projecten zoals Utrecht Science Park, zodat ze rustig beter kon worden in animeren. De stage beviel zo goed, dat we haar terugvroegen als trainee toen we een grote klus van de KNVB kregen. Er moesten 6 films in korte tijd gemaakt worden en Anneloes kon lekker aan de slag! We werken nog steeds samen voor een diverse films, zoals ook Energyweb XL.

JAMIE STULEN – CHECK 6

Jamie werd stagiair bij ons via de HKU. Tijdens zijn stage deed hij eerst wat schaduwopdrachten en zijn stijl werd uitgekozen door Check6, een zakelijke klant met een gewaagde designkeuze binnen hun branche. In die periode kwam ook een mooie samenwerking met de Universiteit van Nederland op gang, die ons snippets van colleges stuurden waar we op een vrije manier illustraties en animaties voor mochten maken. En Jamie ging helemaal los met zijn fantastische fantasie op een hoorcollege van Erik Scherder! De visualisatie van deze blog heeft hij ook gemaakt, waarvoor dank!

JANA KAMINSKY

Jana kwam bij ons stage lopen vanuit de HKU. Ze wilde beter leren animeren en ontwikkelde bij ons eerst verschillende simpele digitale animaties om in de flow te komen. Voor Stichting to the Etch kwam haar beste kant naar voren en kon ze haar ambachtelijke en handgemaakte veelzijdigheid tonen.

Interesse in stagelopen bij Creative Beards?

We komen graag met je in contact. Stuur een mailtje naar info@creativebeards.com met je portfolio en je reden om bij ons stage te lopen.

p.s. Je hoeft geen Baard te hebben 😉

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! We sturen je maximaal 4x per jaar een update van onze animaties en blogs.

Contact

Kom eens bij ons op de koffie in Utrecht

+31 30 737 0984

Schaverijstraat 6
3534AS Utrecht
info@creativebeards.com

Privacy Statement