De 5 waarden en handprint van animatiestudio Creative Beards

Alles waar je aan meewerkt heeft effect op de wereld, positief of negatief. Dit wordt – in het verlengde van footprint – ook wel handprint genoemd.

Creative Beards is in 2010 opgericht met de missie om animatiefilms te maken die de wereld slimmer, socialer en duurzamer maken.

We nemen onze opdrachten aan op basis van 5 waarden. Op die manier kunnen we afwegen of projecten een positieve impact hebben.


Hoe onze waarden ons helpen in MVO 

De transitie naar een mooie toekomst gaat niet alleen om het veranderen van je footprint. Het gaat misschien nog wel meer om de vraag waar we onze tijd en talenten voor inzetten. Je handprint.

Voor ons is het daarom belangrijk om na te denken aan welke opdrachten we meewerken. Want we leggen veel tijd en talent in onze animaties, infographics en illustraties.

Het maken van de afweging om een opdracht wel of niet aan te nemen gaat meestal vanzelf. Bijvoorbeeld door een goed gevoel bij een opdrachtgever, het onderwerp en de creatieve mogelijkheden.

Maar soms komt er een opdracht voorbij waar we toch even langer over moeten nadenken. Is dit wel een klus die bij ons past?

Aan de hand van vijf simpele waarden stellen we onszelf vragen, zoals:

– kunnen we onze creativiteit voldoende kwijt in de opdracht?
– heeft de opdracht een positief doel waar we ons verbonden mee voelen?
– is de opdrachtgever leuk om mee samen te werken?
– is er een goede balans tussen de vergoeding en de tijd die in de opdracht gaat zitten?
– is er genoeg tijd om met aandacht te werken naar een goed eindproduct?

Idealiter zijn alle vijf de waarden vertegenwoordigd. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn om te kiezen voor een opdracht. 

Uiteindelijk gaat het om het gevoel of de opdracht zinvol is om aan te nemen. Dat het je aan het einde van de rit een positief gevoel oplevert.


Gieter geeft hand water en er groeit een plant uit regeneratie uit eigen hand

Investeren in een positieve handprint als animatiestudio

We willen door onze animatiefilms een betere toekomst creëren en zetten ons graag in voor animaties over klimaatverandering.

Om onze handprint nog positiever te maken, investeren we ook zelf in verhalen. Mits het verhaal en creatie passen bij ons MVO beleid en het bedrijf of instelling zelf ook een beetje mee investeert.

De afgelopen jaren hebben we uit ons MVO potje mooie animatiefilms, illustraties en andere promotiemiddelen mogen maken. 

Bijvoorbeeld de animatiefilm voor de Social Tipping Point Coalitie: Wat is een Social Tipping Point?

En deze animatie voor Extinction Rebellion over het Burgerberaad

Of deze animatie voor ‘Palmen op de Noordpool‘, dat de Glazen Globe heeft gewonnen voor het beste aardrijkskundige jeugdboek van 2019!

Samenwerken aan een positieve handprint?

We werken graag samen met partijen die interessante verhalen te vertellen hebben. Die de wereld de goede kant op kunnen duwen.

Benieuwd naar onze werkwijze? Mail naar ted@creativebeards.com

Updates van onze animaties en communicatietips ontvangen?

Contact

Mail of bel ons voor een kennismakingsgesprek

+31 6 18 16 72 99

Schaverijstraat 6
3534AS Utrecht
info@creativebeards.com

Privacy Statement.
Algemene Voorwaarden.