Animatie onderwijs en wetenschap


Wil je een animatie laten maken over onderwijs of wetenschap? Onze animatiestudio werkte onder andere voor de Universiteit Utrecht, UvA, Nationale Studenten Enquete en HU Archimedes.
Bekijk animaties

Abstract beeld met geometrische vormen ter illustratie van animatie onderwijs en wetenschap door animatiestudio Creative Beards

Bekijk animaties over onderwijs

Een selectie van 5 uitleganimaties over onderwijs gerelateerde onderwerpen

Universiteit Utrecht – Welkom op de universiteit

De universiteit is een plek waar je jezelf en de ander ontdekt.

Maar wat is jouw rol als student binnen de universiteit? Hoe kun je zorgen voor een positieve sfeer en kwaliteit van werkgroepen en colleges?

Voor de Universiteit Utrecht maakten we een animatiefilm om uit te leggen wat er van studenten wordt verwacht.

Nationale Studenten Enquête

Voor hogescholen en universiteiten is het fijn om te weten hoe ze het doen en hoe ze het beter kunnen doen.

Die informatie haalt de Nationale Studenten Enquête elk jaar op door een online en offline campagne op onderwijsinstellingen.

Al 5 jaar op rij helpt ons animatiebureau met deze campagne: met animatiefilms, posters, banners en allerlei andere visuele middelen.

VSK – 4 inzichten voor de docent

Hoe kun je cursisten en studenten nog beter te laten leren? Hoe zorg je ervoor dat ze de stof echt in de praktijk brengen?

Voor NOC*NSF en andere sportbonden maakten we een inspirerende explanimation over 4 inzichten voor de docent.

De uitleganimatie richt zich op docenten met cursisten, maar is voor elke docent leerzaam om te kijken.

University College Utrecht

Het University College Utrecht klopte bij ons animatiebureau aan om hun bachelor ‘Liberal Arts and Sciences’ uit te leggen.

We maakten voor hen een explainer die meteen begint met de essentie: op de opleiding leer je denken vanuit meerdere perspectieven zodat je het hele plaatje gaat zien.

De animatiefilm legt niet alleen de bachelor uit, maar ook de voordelen van het samenleven op de campus.

HU Archimedes – 21st Century Skills

Hoe integreer je 21st century skills in je lessen? Hoe bereid je je leerlingen goed voor op de toekomst?

Voor de HU Archimedes maakten we een explanimation over vaardigheden zoals bijvoorbeeld creativiteit, kritisch denken, samenwerken en digitale geletterdheid.

In de video worden 4 inzichten gedeeld vanuit de hogeschool, waardoor het een behapbaar en duidelijk verhaal wordt.

 

Gifje met allerlei leuke animatiestijlen door animatiestudio Creative Beards

Onze animatiefilms krijgen een 9,8 op Google

  • “Samenwerking was zeer positief!”
  • “Snel, secuur en weet ons mee te nemen.”
  • “Prachtige ontwerpen en zeer prettig om mee te werken.”
  • “Erg blij met het resultaat.”
  • “Sluit perfect aan bij verwachting.”
Bekijk meer reviews op Google
Beeld van verhelderend idee ter illustratie van goede ideeen van animatiestudio Creative Beards

Creative Beards heeft geweldig werk geleverd met het maken van zes animatievideo’s voor de Universiteit Utrecht. Professioneel, scherp, prachtige ontwerpen en zeer prettig om mee te werken!

Sanne Groen - Universiteit Utrecht
Beeld van vinkjes ter illustratie van goede samenwerking met animatiestudio Creative Beards

“De samenwerking met Creative Beards was zeer positief! Het team heeft ons geholpen met de creatie en uitwerking van de communicatiemiddelen voor de Nationale Studenten Enquête. Van animatievideo’s tot statische banners, maar ook offline middelen zoals posters en een handig bouwpakket voor onderwijsinstellingen. Creative Beards is snel, werkt secuur en weet ons mee te nemen in het proces.”

Wafae Bouari - Landelijk Centrum Studiekeuze
Beeld van 5 sterren ter illustratie van 5 sterren beoordeling animatiebedrijf Creative Beards

“Creative Beards heeft de Universiteit Utrecht heel fijn geholpen om een animatie over droogte te maken. Het schakelen ging fijn en snel, en ze hebben binnen korte tijd iets heel moois op weten te zetten. Er was altijd ruimte voor feedback en discussie, en feedback verwerken ging altijd in overleg tussen hun en onze expertise. Een topplek om terecht te kunnen als je een wetenschappelijk verhaal om wil zetten in begrijpelijke taal voor een specifieke doelgroep!”

Merel Postma - Universiteit Utrecht
Beeld van duimpje omhoog ter illustratie van goed gedaan door animatiebedrijf Creative Beards

“University College Utrecht ontving veel vragen over het brede curriculum. “Wat is Liberal Arts & Sciences, en wat studeer je nou eigenlijk als je zoveel verschillende vakken kan kiezen?”. Om deze vraag goed uit te leggen hebben we de hulp van Creative Beards ingeschakeld. We zijn erg blij met het resultaat.”

Babette Heeren - University College Utrecht
Beeld van handen die schudden ter illustratie van goede samenwerking met animatiestudio Creative Beards

“Creative Beards heeft ons inmiddels meerdere keren geholpen om ingewikkelde processen en beleidstukken helder en begrijpelijk uit te leggen in een animatie. De aanpak en uitwerking sluit perfect aan op onze verwachting vooraf en met het resultaat zijn wij meer dan tevreden. De samenwerking was prettig, vlot en ook flexibel waar nodig.”

Dennis Walta - Universiteit Utrecht
Beeld van man of onderzoeker met een soort bol van mensen ter illustratie van explainer over onderwijs en wetenschap door animatiestudio Creative Beards

Explainer laten maken over onderwijs en wetenschap?

Wij maken explainers in elke stijl die je kunt bedenken. We zijn snel thuis in jouw huisstijl en zetten daar een visuele stijl in op die past bij de doelgroep en campagne. We hebben ruime ervaring opgedaan voor hogescholen en universiteiten zoals de Universiteit Utrecht, HU Archimedes, Universiteit van Amsterdam, University College Utrecht en Hogeschool Windesheim. Maar ook voor gerelateerde instellingen zoals Landelijk Centrum Studiekeuze, Jong Ondernemen en Jet-Net & TechNet.

Uitgelichte cases

Een hele stapel met allerlei dingen die scholieren en studenten in hun studietijd gebruiken zoals boeken wereldbol koffiebeker ter illustratie van kosten animatie onderwijs laten maken door animatiestudio Creative Beards

Werkwijze en kosten animatie onderwijs en wetenschap

Hoewel elk project anders is, is er ook een constante: een overzichtelijke offerte en een transparante werkwijze. Onze offertes zijn op maat gemaakt en fixed-fee, waardoor van tevoren duidelijk is welke kosten er zijn voor het laten maken van een animatie over onderwijs en wetenschap. Door ons heldere 5-stappenplan halen we de deadline én zorgen we voor genoeg ruimte voor overleg en feedback.

Bekijk onze werkwijze en prijzen

Uitleganimatie onderwijs en wetenschap?

Mail of bel voor een kennismakingsgesprek of offerte.

Ted Griffioen | Tekstschrijver

Neem contact op

200 tevreden opdrachtgevers
1000 animaties en infographics
14 jaar ervaring