Animatie sport en bewegen


Wil je een animatie laten maken over sport en bewegen? We hebben brede ervaring in de sportsector. Onze animatiestudio werkte onder andere voor de KNVB, KNLTB, KNHB, Nevobo en NOC*NSF.
Bekijk animaties

Beeld van geometrische vormen ter illustratie van sport en bewegen animatie door animatiebedrijf Creative Beards

Bekijk animaties over sport

Een selectie van 5 uitleganimaties over sport gerelateerde onderwerpen

NOC*NSF – Vrijwilligers

Iedereen die in de sport werkt, weet hoe moeilijk het voor verenigingen en clubs is om aan vrijwilligers, commissieleden en bestuurders te komen.

De NOC*NSF en de KNVB schakelde ons animatiebureau in om voor een campagne om meer vrijwilligers te krijgen: een pakket aan animaties, posters, gifjes en social media visuals.

Clubs konden dit pakket zelf downloaden en inzetten.

VSK – 4 inzichten

Als scheidsrechter zorg je ervoor dat regels correct toegepast worden en sporters veilig kunnen sporten.

Maar beslissingen van scheidsrechters kunnen veel emoties oproepen. Hoe kun je de spelregels toepassen en toch sportplezier en vaart in het spel behouden?

Voor VSK en Academie voor Sportkader ontwikkelden we diverse explainers met 4 inzichten: voor scheidsrechters, bestuurder, trainers en coaches.

KNLTB – Fairplay

Fairplay is een belangrijk aspect om het spelplezier in sport te behouden.

Voor de KNLTB maakten we een animatievideo over fairplay: over de logica van het hebben van regels en gedragscodes, zodat er respect is en blijft voor elkaar.

Dit natuurlijk in de herkenbare stijl waarin we ondertussen al een decennium allerlei animatiefilms, infographics en andere visuele middelen voor de KNLTB maken.

KNVB – Passend Voetbal

Voor de meeste mensen is sport beoefenen een vanzelfsprekendheid, maar voor een grote groep Nederlanders niet.

De KNVB ontwikkelde hiervoor allerlei spelvarianten onder de naam Passend Voetbal. Wij mochten maar liefst 7 uitleganimaties maken: van dovenvoetbal tot framevoetbal, van amputatievoetbal tot blindenvoetbal.

Fantastisch dat sport op deze manier ook toegankelijk wordt voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Johan Cruijff Foundation – Impact

Iedereen kent Johan Cruijff en de ruimtes die hij zag.

Die ruimte is er nog steeds: op veldjes en pleinen is ruimte voor alle sporten. Ruimte voor alle kinderen. De ruimte om te bewegen.

Voor de Johan Cruijff Foundation maakten we een activerende fotografische explanimation over de impact die ze maken.

Gifje met allerlei leuke animatiestijlen door animatiestudio Creative Beards

Onze animatiefilms krijgen een 9,8 op Google

  • “Prettig en inspirerend om mee samen te werken.”
  • “Kwaliteit om oprecht mee te denken over inhoud.”
  • “Een video die bijzonder goed ontvangen wordt.”
  • “Een doelgericht en daadkrachtige animatie.
  • “Professioneel om mee samen te werken.”
Bekijk meer reviews op Google
Beeld van document met ster als beoordeling ter illustratie van goed werk door animatiebedrijf Creative Beards

“Als geen ander weet Creative Beards verhalen tot de essentie te brengen en de beste manier te vinden om de boodschap over te brengen. Daarnaast zijn ze altijd professioneel en prettig om mee samen te werken. We hebben samengewerkt aan verschillende projecten. Allemaal waren ze succesvol!”

Sjors Brouwer - KNVB
Beeld van bulleye op dartbord ter illustratie van goed resultaat animatiebureau Creative Beards

“Creative Beards zijn succesvol in het lezen van de kern van uitgebreid en gecompliceerd verhaal en kunnen hier op de juiste wijze een doelgericht een daadkrachtige animatie van maken geschikt voor allerlei verschillende doelgroepen. Echte verhalen vertellers dus! Duidelijke afspraken, haalbare planning en prettig contact.”

Laura van de Beek - KNLTB
Beeld van 5 sterren ter illustratie van 5 sterren beoordeling animatiebedrijf Creative Beards

“Ruim 5 jaar werk ik vanuit het programma Naar een Veiliger Sportklimaat van NOC*NSF samen met Creative Beards. Elke productie zijn altijd in mooie co-creaties tot stand gekomen. Gemakzucht is hen vreemd: tekst, beeld en geluid moeten kloppen en het gewenste effect op de ontvanger hebben.Ondanks deze sterke gedrevenheid voor een goed eindproduct, worden planningen en deadlines gehaald.”

Jens van der Kerk - NOC*NSF
Beeld van ster ter illustratie van positieve beoordeling van animatiebedrijf Creative Beards

“Een beleidsvisie omzetten naar een vlotte animatie met pakkende tekst; dat is waar ze bij Creative Beards goed in zijn! Ze hebben voor ons een video opgeleverd die bijzonder goed ontvangen wordt. Ze zijn betrokken, snel en richten het proces zo in dat er voldoende ruimte is voor feedback. Creatieve oplossingen maken het eindresultaat effectief én verrassend!”

Floor Vierboom - Rotterdam Sportsupport
Beeld van 5 sterren ter illustratie van 5 sterren beoordeling animatiebedrijf Creative Beards

“We hebben een fijne samenwerking gehad met Creative Beards voor het ontwikkelen van een animatie. Creative Beards was altijd goed bereikbaar en hield zich stipt aan de planning. In een korte tijd hebben we een mooie animatie weten te maken!”

Lotte Burgers - KNRB
Beeld van verschillende soorten sporten en beweegvormen in mooie uitsnede ter Illustratie van sportieve animaties van animatiestudio Creative Beards

Explainer laten maken rondom sport en bewegen?

Bij ons kun je terecht voor animatievideo’s in alle stijlen. We kunnen werken vanuit een huisstijl of we bedenken zelf een stijl die past bij de campagne. Dit hebben we onder andere gedaan voor sportbonden zoals KNVB, KNLTB, NOC*NSF, Nevobo, KNRB en KNHB, maar ook voor gerelateerde instellingen zoals Johan Cruyff Foundation, Back to Basics, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Windesheim, Hartstichting en vele gemeenten en overheden.

Uitgelichte sport cases

Beeld van drie sportballen voor tennis, voetbal en basketbal ter illustratie van kosten animatie laten maken door animatiestudio Creative Beards

Werkwijze en kosten animatie sport en bewegen

Elk project is anders. Bij ons kun je op aan van een overzichtelijke offerte en een transparante werkwijze. Onze offertes zijn op maat gemaakt en fixed-fee, waardoor van tevoren duidelijk is welke kosten er zijn voor het laten maken van een animatie rondom sport en bewegen. We werken met een overzichtelijk stappenschema van 5 stappen, waarbij er genoeg ruimte is voor overleg en feedback.

Bekijk onze werkwijze en prijzen

Uitleganimatie sport en bewegen?

Mail of bel voor een kennismakingsgesprek of offerte.

Ted Griffioen | Tekstschrijver

Neem contact op

200 tevreden opdrachtgevers
1000 animaties en infographics
14 jaar ervaring