Duurzame animatiestudio


We zijn een maatschappelijk betrokken animatiestudio en ondernemen duurzaam. Door persoonlijk contact en een transparante werkwijze maken we samen de mooiste creaties.

Ontmoet de Baarden

Beeld van drie karakters in verschillende kleuren ter illustratie van samenwerking met duurzame animatiestudio Creative Beards

Ontmoet de Baarden

Bij ons heb je één aanspreekpunt, waarmee je snel kunt schakelen

Ted is tekstschrijver en projectmanager. Hij vangt vlot de essentie van een verhaal en maakt complexe informatie toegankelijk. Ted zorgt dat een project vloeiend loopt en denkt graag mee over de marketingstrategie.

Anneloes is animator en illustrator. Met haar vloeiende animaties zet ze de wereld om haar heen in beweging. Anneloes maakt het liefste kleurrijk werk, met krachtige vormen en aandacht voor mens en dier.

We maken graag kennis met talentvolle freelancers, die mooie dingen maken en hun deadlines halen. Samenwerken met een duurzame animatiestudio? Stuur dan eens een mailtje.

Illustratie van de 5 waarden van duurzame animatiestudio Creative Beards

Duurzame animatiestudio

Creative Beards is in 2010 opgericht met de missie om animatiefilms te maken die de wereld slimmer, socialer en duurzamer maken. We nemen onze opdrachten aan op basis van 5 waarden. Op die manier kunnen we afwegen of projecten een positieve impact hebben. Dat is belangrijk, want we leggen veel tijd en talent in onze animaties, infographics en illustraties. Ook investeren we zelf in verhalen, mits het verhaal en creatie passen bij ons MVO-beleid.

Bekijk animaties over duurzaamheid

Onze terugkerende klanten

We geloven in duurzame relaties en zijn trots op de samenwerking met onze terugkerende opdrachtgevers.

Beeld van duimpje omhoog ter illustratie van goed gedaan door animatiebedrijf Creative Beards

“Creative Beards doen hun naam eer aan: ze komen in no time met heel creatieve en originele ideeen. Uitwerking is snel en professioneel, en alles gaat in goed en prettig overleg. Kortom: een aanrader!”

Eva Rovers - Bureau Burgerberaad
Beeld van vinkjes ter illustratie van goede samenwerking met animatiestudio Creative Beards

“Fijne samenwerking en heel blij met het resultaat! Helder tijdspad vooraf waarin duidelijk wordt wat je kan verwachten en wat er van jou nodig is. Feedback en ideeën worden goed meegenomen.”

Anne Roosendaal - De Klimaatdokter
Beeld van 5 sterren ter illustratie van 5 sterren beoordeling animatiebedrijf Creative Beards

“Healthy Food Healthy Planet werkte samen met Creative Beards om drie animaties te laten maken over hoe een ander voedselsysteem in Europa eruit zou kunnen zien, door de lens van drie strategische hefbomen voor verandering: retail, investeerders en subnationale actie. Zowel het proces als de resultaten overtroffen onze verwachtingen: drie geweldige animaties die visualiseren wat is en wat zou kunnen zijn. Chapeau!”

Marinke van Riet - Healthy Food Healthy Planet
Beeld van ster ter illustratie van positieve beoordeling van animatiebedrijf Creative Beards

“De samenwerking én het eindproduct van Creative Beards was heel prettig en helpend. Het zette Stichting Klimaatpsychologie aan om ons (best complexe) werk in 90 seconden uit te leggen. Onze visie en bedoeling is mede door Creative Beards aangescherpt. We raden dit zeker aan andere stichtingen aan. Het is een mooi proces geweest. Bedankt!”

Sara Wortelboer - Stichting klimaatpsychologie
Beeld van ster ter illustratie van positieve beoordeling van animatiebedrijf Creative Beards

“Erg blij met de samenwerking voor een project waarbij meerdere partijen naar 1 video moesten toewerken en Creative Beards verantwoordelijk was voor het animatie gedeelte. Creative Beards heeft veel kennis, expertise en communiceert heel helder en duidelijk waardoor er, binnen te tijd die er was, de hoogst haalbare kwaliteit is behaald.”

Martijn de Kruijff - Urgenda
Illustratie van klimaatneutrale animatiestudio creative beards met beeld van een kleurrijk bos vol met bomen die lijken op een baard

Klimaatneutraal animatiebedrijf

We zetten ons 100% in voor MVO. In ieder facet van onze bedrijfsvoering proberen we onze uitstoot te verminderen. Wat overblijft compenseren we in tienvoud door bomen te planten bij Trees for All, waardoor we een klimaatneutrale animatiestudio zijn. We zijn partner van MVO Nederland en werken met sustainable development goals (SDG). En we produceren animaties met gereduceerd tarief voor non-profit organisaties.

Waarom een duurzaam animatiebureau?

We werken op basis van 5 waarden. Die waarden werken als een kompas voor ons. Daardoor kunnen we afwegen welke opdrachten we aannemen.

Allereerst proberen we op alle vlakken onze uitstoot te verminderen. Wat overblijft compenseren we in tienvoud via Trees for All.

We investeren zelf ook in verhalen om mensen in beweging te krijgen, mits het verhaal past bij onze visie en we er onze creativiteit in kwijt kunnen.

200 tevreden opdrachtgevers
1000 animaties en infographics
14 jaar ervaring

Een selectie van duurzame animaties

Beeld van handen die wereldbol samen dragen ter illustratie van samenwerking duurzaam animatiebedrijf Creative Beards

Werken bij een duurzaam animatiebedrijf?

We komen graag in contact met freelancers die dezelfde duurzame waarden hebben. Ook ontwikkelen we studenten met stages en traineeships en staan we open voor integratieprojecten en werkervaringsplaatsen. Omdat we momenteel remote werken, moet dat wel passen in de richtlijnen.

Duurzame animatie laten maken?

Mail of bel voor een kennismakingsgesprek of offerte.

Ted Griffioen | Tekstschrijver

Neem contact op