Infographic laten maken


Wil je een infographic of praatplaat laten maken? Bij ons storytelling bedrijf kun je terecht voor fixed-fee prijzen,
zodat de kosten duidelijk zijn vanaf de start.
Bekijk voorbeelden Bekijk prijzen

Abstract beeld met geometrische vormen ter illustratie van infographic laten maken door infographic bedrijf Creative Beards

Voorbeelden infographics en praatplaten

Als studio zijn we gewend om van elk onderwerp heldere en mooie infographic of praatplaat te maken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van visuele storytelling. Neem contact op als je voorbeelden wilt zien uit jouw sector.

200 tevreden opdrachtgevers
1000 animaties en infographics
14 jaar ervaring

Onze werkwijze: 3 stappen

We beginnen elke opdracht met een goed gesprek over de inhoud, het doel en de doelgroep. Op basis van de briefing schrijven we een heldere tekst die als basis dient voor de infographic. Deze kan bijvoorbeeld geschreven worden in taalniveau B1.

Nadat de tekst in hoofdlijnen goedgekeurd is, begint het ontwerpproces. We kunnen werken in een bestaande huisstijl of we creëren een nieuwe stijl. Tijdens de presentatie laten we zien hoe de infographic of praatplaat eruit ziet en opgebouwd is.

Na een paar weken tekstschrijven, storytelling en designen is het eindontwerp klaar. We leveren de gewenste bestandsformaten aan en eventueel ook losse elementen uit het ontwerp.

Gifje met allerlei leuke animatiestijlen door animatiestudio Creative Beards

Onze infographics en praatplaten krijgen een 9,8 op Google

 • “Duidelijke offerte en planning.”
 • “Klantvriendelijk en flexibel.”
 • “Uitstekend geholpen met vormgeving”
 • “Fijne samenwerking met impact.”
 • “Binnen planning een fantastisch eindresultaat.”
Bekijk meer reviews op Google
Beeld van diamant ter illustratie van kwaliteit leveren door animatiebureau Creative Beards

“Het is elke keer opnieuw heel fijn samenwerken met Creative Beards. Zij helpen een heldere opdracht te formuleren, maken een duidelijke offerte en planning en, zelfs als we dan nog met wat last minute aanpassingen komen, krijgen zij het voor elkaar binnen planning een fantastisch eindresultaat neer te zetten. Chapeau!”

Heleen Rijken - KNLTB
Beeld van document met ster als beoordeling ter illustratie van goed werk door animatiebedrijf Creative Beards

“Het team van Creative Beards is een ontzettend fijne en kundige partij om mee samen te werken. Niet alleen hebben ze een creatieve animatie en infographic voor onze organisatie gemaakt, die de essentie van wat wij doen prachtig illustreert in verschillende animatiestijlen, ze zijn ook nog eens erg betrokken.”

Melanie Fissendjidis - CultuurSchakel
Beeld van handen die schudden ter illustratie van goede samenwerking met animatiestudio Creative Beards

“Ik heb een prettige (professionele) klantervaring gehad met Creativebeards. Ze hebben ons uitstekend geholpen met de vormgeving tijdens onze campagne om IFD bouwen breder op de kaart te krijgen!”

Alexander Bletsis - Provincie Noord-Holland
Beeld van diamant ter illustratie van kwaliteit leveren door animatiebureau Creative Beards

“De ervaring die we vanuit het Lectoraat Sportpedagogiek hebben met Creative Beards is dat ze niet alleen creatief zijn op de vorm, maar ook in het proces naar de totstandkoming. Dat doen ze vanuit inhoudelijke en persoonlijke betrokkenheid op de inhoud (van ons als klant). Een fijne samenwerking met impact op onze doelgroepen.”

 

Ruben Buijserd - Lectoraat Sportpedagogiek
Beeld van duimpje omhoog ter illustratie van goed gedaan door animatiebedrijf Creative Beards

“NLcom BV heeft de samenwerking met Creative Beards als zeer prettig ervaren. Professioneel, creatief, spontaan en flexibel in omgang. N.a.v. de briefing heeft Creative Beards ons verhaal/sfeer/cultuur heel mooi in beelden verwerkt. We zijn er heel blij mee!”

Tamila Gosravani - NLcom
Beeld van drie soorten infographics met muntjes erbij ter illustratie van de kosten van infographic laten maken door bedrijf Creative Beards

Wat kost het om een infographic te laten maken?

De kosten hangen af van verschillende factoren. Vooral de hoeveelheid informatie die weergegeven moet worden is bepalend. Een eenvoudige infographic of praatplaat met een of twee beelden, kost minder tijd dan een uitgebreide variant met veel beelden. Ook kost het extra tijd om een infographic interactief te maken. Neem contact met ons op voor een fixed-fee offerte, een vaste prijs zonder verborgen kosten achteraf.

Prijzen infographics en praatplaten

Beeld van trechter waaruit mooi geometrisch vormpje komt ter illustratie van basis animatie laten maken door animatiestudio Creative Beards

Basic

v.a. € 750,-

Briefinggesprek
Heldere tekst
Eenvoudig design

Vraag kennismakingsgesprek aan
Lees meer over Basic
Beeld met ster die uit trechter komt ter illustratie van advanced animatie laten maken door animatiebureau Creative Beards

Advanced

v.a. € 1.500,-

Briefinggesprek
Heldere tekst
Uitgebreid design

Vraag kennismakingsgesprek aan
Lees meer over Advanced
Beeld van trechter waaruit diamand komt ter illustratie van pro animatie laten maken door animatiebedrijf Creative Beards

Pro

v.a. € 2.250,-

Briefinggesprek
Heldere tekst
Complex design
Interactieve elementen

Vraag kennismakingsgesprek aan
Lees meer over Pro
Beeld van fiets met tulpen en tekstballonnetjes uit de fiets ter illustratie van infographic bedrijf uit Utrecht

Infographic bedrijf uit Utrecht

We hebben het voorrecht om te werken voor een brede groep opdrachtgevers en sectoren. Ons bedrijf komt origineel uit Utrecht, maar onze opdrachtgevers komen ondertussen uit heel Nederland: van Rotterdam tot Den Bosch, van Nijmegen tot Amsterdam. We maakten meer dan 1000 uitleganimaties, infographics en praatplaten in sectoren zoals sport, zorg, onderwijs, zorg, kunst en cultuur, overheid, duurzaamheid, ict en bouw. Neem contact met ons op voor voorbeelden uit jouw sector.

 Infographic of praatplaat nodig?

Mail of bel voor een kennismakingsgesprek of offerte.

Ted Griffioen | Tekstschrijver

Neem contact op

Uitgelichte cases

Wat je alleen aan Google vraagt

 • Waarom een infographic laten maken?

  Met een infographic kun je op een beeldende manier jouw boodschap overbrengen. De uitspraak ‘een beeld zegt meer dan 1000 woorden’ is hier zeker van toepassing. Veel mensen houden niet van het lezen van lange teksten, maar wel van het kijken naar aantrekkelijk ontwerp. Een infographic als storytelling is daarom voor een veel bredere doelgroep te begrijpen. Zeker als in de tekst ook met tekstniveau B1 rekening wordt gehouden.

 • Hoe lang duurt het om een infographic te maken?

  Sommige infographics zijn makkelijk om te maken, denk aan 1-2 weken. Andere moeilijker, denk aan 3-4 weken. We hebben ook spoedprojecten gedaan binnen een week. Hoe sneller een project, des te minder tijd er is voor overleg en afstemming. Daarom wordt er toch vaak gekozen voor een traject van 2-4 weken. We maken op basis van de wensen een realistische planning met duidelijke feedbackmomenten.

 • Wat kost een infographic?

  Een basic infographic kost 750 euro, een advanced infographic 1.500 en een pro infographic 2.250 euro.

  Type infographic Kosten
  Basic 750 euro
  Advanced 1.500 euro
  Pro 2.250 euro

  Je kunt ons altijd je budget als richtlijn voorleggen, zodat we kunnen kijken welke opzet zou passen.

 • Infographic op maat of met standaard design?

  Het goedkoopste is om te werken met designpakketten. Je krijgt dan echter geen unieke infographic, maar vaak kunnen kleuren en typografie wel aangepast worden naar je wensen. Een infographic op maat kost meer uren om te maken en kent dus ook hogere kosten. Wij maken alleen infographics op maat.