Illustratie laten maken


Wil je een illustratie, tekening of cartoon laten maken? Bij onze illustratie studio kun je terecht voor fixed-fee prijzen,
zodat de kosten duidelijk zijn vanaf de start.
Bekijk voorbeelden Bekijk prijzen

Beeld van geometrische vormen ter illustratie van illu laten maken door studio Creative Beards

Voorbeelden illustraties en tekeningen

Als studio zijn we gewend om van elk onderwerp een heldere en mooie visual te maken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van visuele storytelling. Neem contact op als je voorbeelden wilt zien uit jouw sector.

200 tevreden opdrachtgevers
1000 animaties en illustraties
14 jaar ervaring

Onze werkwijze: 3 stappen

We beginnen elke opdracht met een goed gesprek over de inhoud, het doel en de doelgroep. Op die manier kunnen we bepalen hoe de illustratie eruit moet zien, maar ook zaken als verhouding en bestandsformaat.

Na het gesprek gaat ons bureau aan de slag met het creatief ontwerp en visuele storytelling. We kunnen werken in een bestaande huisstijl of we creëren een nieuwe stijl. We werken besproken situaties uit naar illustraties, tekeningen en cartoons.

Na een feedbackronde op het design is het eindontwerp klaar. We leveren de gewenste bestandsformaten aan waarbij we altijd rekening houden met het beoogde middel, bijvoorbeeld transparante beelden voor een website.

Gifje met allerlei leuke animatiestijlen door animatiestudio Creative Beards

Onze visuals krijgen een 9,8 op Google

 • “Duidelijke offerte en planning.”
 • “Klantvriendelijk en flexibel.”
 • “Uitstekend geholpen met vormgeving”
 • “Fijne samenwerking met impact.”
 • “Binnen planning een fantastisch eindresultaat.”
Bekijk meer reviews op Google
Beeld van ster ter illustratie van positieve beoordeling van animatiebedrijf Creative Beards

“Prettige samenwerking, inhoudelijk goed op de hoogte, snel schakelen en een mooi eindresultaat.”

Jan Willem - KNLTB
Beeld van duimpje omhoog ter illustratie van goed gedaan door animatiebedrijf Creative Beards

“Super gewerkt met Creative Beards aan meerdere campagnes toen ik opdrachten deed bij de Belastingdienst. Doelstelling: bij het tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk werken, komt ook meer verantwoordelijkheid kijken als het gaat om veilig werken. Met behulp van heldere animaties, hebben we deze materie duidelijk en leuk kunnen weergeven.”

Sonja de Vries - Belastingdienst (Illionx)
Beeld van handen die schudden ter illustratie van goede samenwerking met animatiestudio Creative Beards

“Creative Beards heeft prachtige communicatiemiddelen ontworpen voor het aanbieden van spouwmuurisolatie aan huiseigenaren in de provincie Utrecht. Maar het fijnste was, dat ze zo klantvriendelijk en flexibel zijn. Dat werkt heel prettig!”

Marianne Nevens – Provincie Utrecht
Beeld van vinkjes ter illustratie van goede samenwerking met animatiestudio Creative Beards

“De samenwerking met Creative Beards was zeer positief! Het team heeft ons geholpen met de creatie en uitwerking van de communicatiemiddelen voor de Nationale Studenten Enquête. Van animatievideo’s tot statische banners, maar ook offline middelen zoals posters en een handig bouwpakket voor onderwijsinstellingen. Creative Beards is snel, werkt secuur en weet ons mee te nemen in het proces.”

Wafae Bouari - Landelijk Centrum Studiekeuze
Beeld van wolkje met een vinkje ter illustratie van goede communicatie door animatiebureau Creative Beards

“Fijne mensen, fraaie ontwerpen, plezierig contact. Wat wil je nog meer?! Creative Beards maakt mooie visuals voor de stichting KimaatGesprekken.”

Annelies Roon - Stichting Klimaatgesprekken
Beeld van drie soorten infographics met muntjes erbij ter illustratie van de kosten van infographic laten maken door bedrijf Creative Beards

Wat kost het om een illustratie te laten maken?

De kosten hangen vooral af van de te maken illustratiestijl. Een eenvoudige illustratie, tekening of cartoon kost minder tijd dan een complexe variant. Vaak kloppen organisaties bij ons aan voor een totaalprijs voor meerdere visuals. Bijvoorbeeld om een presentatie of website dezelfde look ’n feel te geven. Door die samenwerkingen zijn we tot bepaalde ‘vuistregels’ gekomen voor de juiste prijs per illustratie. Neem contact met ons op voor een fixed-fee offerte, een vaste prijs zonder verborgen kosten achteraf.

Prijzen illustraties en tekeningen

Beeld van trechter waaruit diamand komt ter illustratie van pro animatie laten maken door animatiebedrijf Creative Beards

Pro

v.a. € 480,-

Briefinggesprek
Complex ontwerp

Vraag vrijblijvend gesprek aan
Lees meer over Pro
Beeld van fiets met tulpen en tekstballonnetjes uit de fiets ter illustratie van infographic bedrijf uit Utrecht

Illustratie bedrijf uit Utrecht

We ervaren het als een voorrecht om te werken voor vele verschillende opdrachtgevers uit diverse sectoren. Ons bedrijf is van origine gevestigd in Utrecht, maar we werken door heel Nederland: van Amsterdam tot Zwolle, van Maastricht tot Rotterdam. We maakten meer dan 1000 unieke animaties, infographics en illustraties in sectoren zoals sport, zorg, onderwijs, zorg, kunst en cultuur, overheid, duurzaamheid, ict en bouw. Neem contact met ons op voor op maat voorbeelden uit jouw sector.

Illustraties, tekeningen of cartoons nodig?

Mail of bel voor een kennismakingsgesprek of offerte.

Ted Griffioen | Tekstschrijver

Neem contact op

Uitgelichte cases

Wat je alleen aan Google vraagt

 • Waarom een illustratie laten maken?

  Organisaties die bij ons aankloppen voor een illustratie willen vaak hun presentatie, boek of website een leuke uitstraling geven. Illustraties kunnen helpen om dingen leuker te maken, het oog wilt ook wat! Door het toepassen van een duidelijke lijn in vormgeving krijgen presentaties, boeken en websites eenzelfde look ‘n’ feel.

 • Hoe lang duurt het om een illustratie te maken?

  Als het gaat om een enkele illustratie kunnen we vaak al snel leveren, denk aan een dag. Als het meerdere tekeningen zijn, duurt het een paar dagen. Een en ander hangt natuurlijk samen met de briefing en reactietijd van de opdrachtgever. We maken op basis van de wensen een realistische planning met duidelijke feedbackmomenten.

 • Wat kost een illustratie?

  Een basic illustratie kost 160 euro, een advanced illustratie 320 euro en een pro illustratie 480 euro.

  Type illustratie Kosten
  Basic 160 euro
  Advanced 320 euro
  Pro 480 euro

  Je kunt ons altijd je budget als richtlijn voorleggen, zodat we kunnen kijken welke opzet zou passen.

 • Wat is het verschil tussen een tekening en een illustratie?

  Het theoretische verschil is dat een illustratie bij een tekst hoort, dus dat het de tekst illustreert, en een tekening op zichzelf kan staan. Denk aan een cartoon waarbij karakters tegen elkaar praten, er is dan verder geen begeleidende tekst meer nodig. In de praktijk wordt de term vaak door elkaar heen gebruikt.

 • Illustratie op maat of met standaard design?

  Het goedkoopste is om te werken met designpakketten. Je krijgt dan echter geen unieke vormgeving, maar vaak kunnen kleuren en typografie wel aangepast worden naar je wensen. Een illustratie op maat kost meer uren om te maken en kent dus ook hogere kosten. Wij maken alleen illustraties op maat.