Animatie duurzaamheid


Wil je een animatie laten maken over duurzaamheid? Onze animatiestudio heeft brede ervaring, we werkten onder andere voor Provincie Noord-Brabant, Universiteit Utrecht en Trees for All.

Bekijk animaties

Abstract beeld met geometrische vormen ter illustratie van animatie duurzaamheid door animatiestudio Creative Beards

Bekijk animaties over duurzaamheid

Een selectie van 5 uitleganimaties over allerlei duurzame onderwerpen

Provincie Noord-Brabant – Snelfietsroutes

Hoe krijgen we mensen de auto uit? Een belangrijke oplossing om de uitstoot en files terug te dringen is de aanleg van snelfietsroutes.

In de provincie Noord-Brabant zijn ze goed bezig en dat leggen ze uit in deze animatievideo over snelfietsroutes.

Vanuit deze animatiefilm maakten we ook een bewegende pagina in Brabant magazine.

Trees for All

Wist je dat een boom je van alles levert? Zuurstof, voedsel, hout.. of toch nog meer?

Voor Trees for All maakten we een animatiecampagne om alle functies van de boom te laten zien.

Door drie bomen als karakters voor te stellen, kon de explainer ook in verschillende delen worden geknipt, waardoor er meer communicatie en marketingmogelijkheden waren.

Universiteit Utrecht – Zero Waste

Als je in de afvalbak kijkt, wat zie je dan?

Op de Universiteit Utrecht zijn ze bezig met het halen van de doelstelling Zero Waste in 2030. Dit betekent dat afval zo goed gescheiden wordt, dat er geen restafval meer is.

In deze animatievideo leggen we uit wat Zero Waste is en welke stappen de universiteit neemt om tot circulariteit te komen.

Provincie Noord-Brabant – duurzame zoetwatervoorziening

Het weer wordt extremer. Meer korte hevige buien, maar ook langere hevige droogte.

Ons watersysteem is vooral ingericht op het afvoeren van water. Maar hoe houden we het water beter vast, zodat we het tijdens droogte weer kunnen gebruiken?

Voor de provincie Noord-Brabant maakten we een explanimation over duurzame zoetwatervoorziening.

Gemeente Laren – Regenklaar

Noodweer en wateroverlast komt in Nederland steeds vaker voor.

De gemeente Laren vroeg ons animatiebureau om een animatie te maken over de aanpak Laren Regenklaar. Het doel van de animatiefilm was om elke inwoner – ook diegene die er geen last van heeft – te informeren en overtuigen van de plannen.

In deze getekende uitleganimatie maken we duidelijk hoe bewoners kunnen helpen en beantwoorden we belangrijke vragen.

Gifje met allerlei leuke animatiestijlen door animatiestudio Creative Beards

Onze animatiefilms krijgen een 9,8 op Google

  • “Heel creatief, snel en communicatief.”
  • “Zien de ideeën die in je hoofd zitten direct voor ogen.”
  • “Prettige communicatie, én blij met het eindresultaat!”
  • “Duidelijke aanpak die structuur geeft aan het proces.”
  • “Een krachtige én aantrekkelijke animatievideo.”
Bekijk meer reviews op Google
Beeld van 5 sterren ter illustratie van 5 sterren beoordeling animatiebedrijf Creative Beards

“Creative Beards heeft de Universiteit Utrecht heel fijn geholpen om een animatie over droogte te maken. Het schakelen ging fijn en snel, en ze hebben binnen korte tijd iets heel moois op weten te zetten. Er was altijd ruimte voor feedback en discussie, en feedback verwerken ging altijd in overleg tussen hun en onze expertise. Een topplek om terecht te kunnen als je een wetenschappelijk verhaal om wil zetten in begrijpelijke taal voor een specifieke doelgroep!”

Merel Postma - Universiteit Utrecht
Beeld van duimpje omhoog ter illustratie van goed gedaan door animatiebedrijf Creative Beards

“Een superfijne samenwerking gehad met Creative Beards! Een enthousiaste start met een sterke terugkoppeling van mijn wensen waaruit bleek dat er goed naar mijn briefing gekeken was én dat er veel interesse in het onderwerp getoond werd. Daarna een professionele, maar ook gezellige samenwerking (net zo belangrijk) met onverwacht snelle oplevering. Deze mensen moet je hebben! Bedankt allemaal voor de fantastische films!”

Sanne Dietz - HIER
Beeld van 5 sterren ter illustratie van 5 sterren beoordeling animatiebedrijf Creative Beards

“Creative Beards hebben een prettige manier van werken, waarbij ze creativiteit weten te combineren met professionaliteit en zakelijkheid. Ze pakten hun opdracht voortvarend op en kwamen afspraken na. De animatie die zij maakten voor onze organisatie Trees for All heeft een mooie stijl en weet het verhaal goed te pakken! Ze zijn in staat om een complex verhaal te vatten in een kort en toch volledig filmpje. Wat mij verder enorm aanspreekt, is dat Creative Beards een positieve impact wil hebben met hun bedrijf, en zij kiezen voor duurzaamheid. Samengevat een geslaagde en bijzonder prettige samenwerking met hen!”

Mirjam Koedoot - Trees for All
Beeld van wolkje met een vinkje ter illustratie van goede communicatie door animatiebureau Creative Beards

“Fijne mensen, fraaie ontwerpen, plezierig contact. Wat wil je nog meer?! Creative Beards maakt mooie visuals voor de stichting KimaatGesprekken.”

Annelies Roon - Stichting Klimaatgesprekken
Beeld van bulleye op dartbord ter illustratie van goed resultaat animatiebureau Creative Beards

“Enorm fijn samengewerkt met Creative Beards voor onze campagne video’s en animaties voor de website. Ik zou ze van harte aanbevelen. Super snel en goed contact, heel creatief en zien de ideeën die in je hoofd zitten direct voor ogen.”

Martine Doppen - Reclame Fossielvrij
Beeld van duurzame samenleving met zonnepanelen en windmolen ter illustratie van explainer over duurzaamheid door animatiestudio Creative Beards

Explainer laten maken rondom duurzaamheid?

Welke stijl explainer je ook wilt, wij maken het. We hebben ruime ervaring met het gebruiken en vertalen van huisstijlen naar animatie. Dit deden we bijvoorbeeld voor duurzame organisaties als Nederland CO2 Neutraal, de Groene Grachten en Trees for All. Maar ook voor gerelateerde instellingen die verhalen over duurzaamheid willen vertellen, zoals de Universiteit Utrecht, HHSK, gemeente Rotterdam, NOS, Provincie Noord-Brabant en andere overheden en gemeenten.

Uitgelichte duurzame cases

Beeld van vrouw op fiets in duurzame wereld ter illustratie van kosten animatie laten maken over duurzaamheid door animatiebedrijf Creative Beards

Werkwijze en kosten animatie duurzaamheid

Hoewel elk project anders is, is er ook een constante: bij ons kun je terecht voor een overzichtelijke offerte en een transparante werkwijze. De offertes zijn fixed-fee en op maat. Je weet direct welke kosten er zijn voor het laten maken van een animatie rondom duurzaamheid. Verder waarderen klanten ons overzichtelijke stappenschema en dat we genoeg ruimte inbouwen voor overleg en feedback.

Bekijk onze werkwijze en prijzen

Uitleganimatie duurzaamheid?

Mail of bel voor een kennismakingsgesprek of offerte.

Ted Griffioen | Tekstschrijver

Neem contact op

200 tevreden opdrachtgevers
1000 animaties en infographics
14 jaar ervaring