Animatie laten maken


Wil je een animatie laten maken? Of een explainer, uitleganimatie, explanimation of storytelling? Onze animatiestudio werkt met fixed-fee prijzen, zodat de kosten duidelijk zijn vanaf de start.
Bekijk stijlcatalogus Bekijk prijzen

Abstract beeld met geometrische vormen ter illustratie van animatie laten maken door animatiestudio Creative Beards

Wat voor animatievideo wil jij laten maken?

Bij ons kun je unieke en professionele animatiefilms laten maken in alle soorten en maten. Of je nu zoekt naar 2D animatie, whiteboard animatie of moeilijkere vormen zoals 3D animatie, stop-motion animatie of een illustratieve animatie op maat. De keuze is reuze. Waar te beginnen? Bij een gesprek zodat we jouw wensen en verhaal kunnen horen en een passende animatiestijl kunnen voorstellen.

Bekijk alle stijlen
200 tevreden opdrachtgevers
1000 animaties en infographics
14 jaar ervaring

Onze werkwijze: 5 stappen

We beginnen elke opdracht met een goed gesprek over de inhoud, het doel en de doelgroep. Op basis van de briefing schrijven we een korte en bondige tekst. Deze tekst pingpongen we een aantal keer heen en weer, totdat we een solide tekst hebben.

Nadat de tekst in hoofdlijnen goedgekeurd is, begint het visuele vuurwerk. We kunnen werken in een bestaande huisstijl of we creëren een nieuwe stijl. Tijdens de storyboardpresentatie laten we zien hoe de explanimation eruit komt te zien en hoe de visuele storytelling samenhangt met de tekst.

We doen stemvoorstellen uit onze database van +200 voice-overs, die bij het onderwerp en de doelgroep passen. Na goedkeuring van het storyboard nemen we de voice-over op en maken we een vlotte edit.

Op basis van de voice-over en vormgeving, maken we een vloeiende uitleganimatie met mooie transities tussen de scenes. Daarna brengen we het animatiefilmpje tot leven met sound design. Bij sommige animaties maken we ook een muziekcompositie, zodat de film extra vaart en persoonlijkheid krijgt.

Na een paar weken vormgeven, animeren en sound design sturen we de eerste versie op. Na feedback leveren we de eindversie met ondertiteling aan, plus extra promotiemateriaal zoals stills uit de animatie.

Gifje met allerlei leuke animatiestijlen door animatiestudio Creative Beards

Onze animatiefilms krijgen een 9,8 op Google

 • “Heel creatief, snel en communicatief.”
 • “Zien de ideeën die in je hoofd zitten direct voor ogen.”
 • “Prettige communicatie, én blij met het eindresultaat!”
 • “Duidelijke aanpak die structuur geeft aan het proces.”
 • “Een krachtige én aantrekkelijke animatievideo.”
Bekijk meer reviews op Google
Beeld van bulleye op dartbord ter illustratie van goed resultaat animatiebureau Creative Beards

“Fantastisch samengewerkt met Creative Beards met het maken van een animatie over Bestuurscoaching vanuit de KNVB. De kwaliteit om oprecht mee te denken op de inhoud, structuur aan te brengen in het proces en zich onderdeel van een ontwerpteam te maken, waardoor de kwaliteit van de animatie enorm toeneemt.”

Michel van Ginkel - KNVB
Beeld van 5 sterren ter illustratie van 5 sterren beoordeling animatiebedrijf Creative Beards

“Creative Beards heeft de Universiteit Utrecht heel fijn geholpen om een animatie over droogte te maken. Het schakelen ging fijn en snel, en ze hebben binnen korte tijd iets heel moois op weten te zetten. Er was altijd ruimte voor feedback en discussie, en feedback verwerken ging altijd in overleg tussen hun en onze expertise. Een topplek om terecht te kunnen als je een wetenschappelijk verhaal om wil zetten in begrijpelijke taal voor een specifieke doelgroep!”

Merel Postma - Universiteit Utrecht
Beeld van diamant ter illustratie van kwaliteit leveren door animatiebureau Creative Beards

“LKCA vroeg Creative Beards een animatie te maken over een best wel ingewikkeld onderwerp, aansluitend bij een al bestaande vormgeving voor dit thema. Extra uitdaging was de relatief krappe deadline. En het is allemaal gelukt! Creative Beards is niet alleen creatief, maar ook kritisch en snel. Een fijn team om mee samen te werken!”

Anoek Roodenburg - LKCA
Beeld van wolkje met een vinkje ter illustratie van goede communicatie door animatiebureau Creative Beards

Creative Beards heeft in korte tijd een fantastische animatievideo gemaakt! Ze dachten vanaf het begin goed mee, wisten snel tot de kern te komen en zijn helder in hun communicatie. Een echte verademing en fijn om mee samen te werken. Hopelijk tot een volgende keer!

Fleur Denissen - CAOP
Beeld van duimpje omhoog ter illustratie van goed gedaan door animatiebedrijf Creative Beards

“Creative Beards hebben ons eerste animatiefilmpje gemaakt. Een spannend proces voor ons, waar Ted ons met veel persoonlijke aandacht en vertrouwen doorheen geloosd heeft. We zijn zeer tevreden met het resultaat en vonden de samenwerking heel fijn!”

Nienke Hekket - FindNFund
Beeld van verschillende soorten agenda's of notities ter illustratie van kosten animatie laten maken door animatiestudio Creative Beards

Wat kost het om een animatie te laten maken?

De kosten om een uitleganimatie te laten maken hangen af van verschillende factoren. Vooral de lengte van de animatievideo en de animatiestijl zijn bepalend. Als je bijvoorbeeld een explainer van 1 minuut laat maken, kost dat minder tijd dan een explainer van 3 minuten. En een 3D animatiestijl kost meer tijd om te maken dan een 2D animatiestijl. Neem contact met ons op voor een fixed-fee offerte, een vaste prijs zonder verborgen kosten achteraf.

Animatie laten maken prijs

Beeld van trechter waaruit mooi geometrisch vormpje komt ter illustratie van basis animatie laten maken door animatiestudio Creative Beards

Basic

v.a. € 3.000,-

Heldere tekst
Strak design
Solide animatie
Professionele voice-over
Goed sound design
Evt stockmuziek
Ondertiteling

Vraag vrijblijvend gesprek aan
Lees meer over Basic
Beeld met ster die uit trechter komt ter illustratie van advanced animatie laten maken door animatiebureau Creative Beards

Advanced

v.a. € 5.000,-

Heldere tekst
Uitgebreid design
Vloeiende animatie
Professionele voice-over
Advanced sound design
Evt stockmuziek
Ondertiteling

Vraag vrijblijvend gesprek aan
Lees meer over Advanced
Beeld van trechter waaruit diamand komt ter illustratie van pro animatie laten maken door animatiebedrijf Creative Beards

Pro

v.a. € 7.000,-

Heldere tekst
Complex design
Dynamische animatie
Professionele voice-over
Pro sound design
Muziek op maat
Ondertiteling

Vraag vrijblijvend gesprek aan
Lees meer over Pro

Waarom bij ons je explainer laten maken

Een heldere tekst is de basis van een animatievideo. We zorgen ervoor dat de storytelling inhoudelijk klopt en een goede structuur heeft. Ook passen we de tekst aan op jouw doelgroep, bijvoorbeeld op taalniveau B1.

Elke uitleganimatie moet er aantrekkelijk uitzien en soepel bewegen. We kunnen werken in jouw huisstijl of we maken een compleet nieuwe visuele stijl. Uniek, op maat, creatief en zo inclusief mogelijk.

We hebben een privé databank met meer dan +200 mannelijke en vrouwelijke voice-overs. En bij elke explainer voegen we sound design toe. Dit zijn de geluidjes waardoor de explanimation nog beter uit de verf komt.

We werken in alle animatiestijlen

Beeld van Nederland met pointer in Utrecht ter illustratie van animatie laten maken Utrecht door animatiestudio Creative Beards

Explanimation laten maken in Utrecht

Wij hebben het geluk om te mogen werken voor een breed scala aan opdrachtgevers en sectoren. Onze thuisbasis is Utrecht, maar onze opdrachtgevers komen uit alle windstreken van Nederland: van Rotterdam tot Den Bosch, van Nijmegen tot Amsterdam. We maakten meer dan 1000 creatieve uitleganimaties, infographics en illustraties in sectoren zoals onderwijs, zorg en overheid. Neem contact met ons op zodat we je specifieke explanimations kunnen opsturen uit jouw sector.

Bekijk alle sectoren

Uitleganimatie laten maken?

Mail of bel voor een kennismakingsgesprek of offerte.

Ted Griffioen | Tekstschrijver

Neem contact op

Uitgelichte explanimation cases

Wat je alleen aan Google vraagt

 • Waarom een animatiefilmpje laten maken?

  Door een animatievideo te laten maken, kun je een boodschap in een korte tijd helder overbrengen. De kracht van een explanimation zit ‘m in de combinatie van goede storytelling, een pakkende voice-over, aantrekkelijke visuals en goed sound design. Veel mensen houden niet van lange teksten lezen, een explainer kan een verhaal op een leuke en toegankelijke manier vertellen. Je bereikt een grote groep mensen, ook laaggeletterden door in B1 te schrijven en anderstaligen door bijvoorbeeld ondertiteling.

 • Hoe lang duurt het om een animatie te laten maken?

  ‘Hoe lang duurt het om een animatiefilm te maken?’ is een vraag die we vaak horen. De gemiddelde levertijd is 6-8 weken, maar we hebben ook spoedprojecten gedaan 2-3 weken. Samen een sprintje trekken! Hoe sneller een project, des te minder tijd er is voor overleg en afstemming. Daarom wordt er toch vaak gekozen voor een traject van 6-8 weken. We maken op basis van de wensen een realistische planning met duidelijke feedbackmomenten.

 • Wat kost een animatievideo?

  Een basic animatie van 1 minuut kost 3.000 euro, een advanced animatie 5.000 en een pro animatie 7.000 euro. Per 15 seconde extra komen de kosten neer op 500-1.000 euro, afhankelijk van de type animatie.

  Type animatie Kosten
  Basic 3.000 euro
  Advanced 5.000 euro
  Pro 7.000 euro

  Je kunt ons altijd je budget als richtlijn voorleggen, zodat we kunnen kijken welke animatiestijlen zouden passen.

 • Hoe lang mag een animatiefilmpje duren?

  Er is niet 1 juiste lengte voor een uitleganimatie. Het beste is om te kijken naar de context waarin het vertoond wordt. De meeste explanimations die we maken zitten tussen de 1-2 minuten, omdat ze bedoeld zijn voor een website, social media en andere online kanalen. De spanningsboog is online kort, je moet vlot je verhaal neerzetten. Voor bijeenkomsten kun je wat langer nemen, want mensen zitten in een zaal en kijken aandachtiger. We hebben voor dat doel ook wel eens instructiefilms gemaakt van 3 minuten en visiefilms van 10 minuten.

 • Wanneer kies ik film en wanneer animatie?

  Film is goed in het laten zien van echte mensen, van bestaande situaties. Denk aan een registratie van een event. Of een reclame van mensen die soep eten. Explainers zijn geschikt voor het laten zien van situaties die niet 123 in film te vatten zijn. Bijvoorbeeld om een proces te laten zien in duidelijke stappen. Of om een situatie te schetsen waar je naartoe wilt, die er nog niet is. Echter kun je ook heel goed live-action film en animatie combineren of juist foto’s en animatie!

 • Animatie op maat of animatie met vast design?

  Het goedkoopste is om te werken met designpakketten of animatiepakketten. Je krijgt dan echter geen unieke explanimation, maar vaak kunnen kleuren en typografie wel aangepast worden naar je wensen. Een explainer op maat, een eigen stijl gebaseerd op je huisstijl, kost meer uren om te maken en kent dus ook hogere kosten.