Animatie overheid


Wil je een animatie laten maken voor de overheid? Onze animatiestudio heeft brede ervaring met overheidscommunicatie voor ministeries, provincies, waterschappen en gemeenten.
Bekijk animaties

Abstract beeld met geometrische vormen ter illustratie van animatie overheid door animatiestudio Creative Beards

Bekijk animaties voor de overheid

Een selectie van 5 uitleganimaties vanuit overheidscommunicatie

Provincie Utrecht – N201

Hoe kun je als overheid burgers bereiken? Hoe zorg je ervoor dat ze constructief meepraten?

Voor de Provincie Utrecht maakten we een activerende animatiefilm over de N201, die door hyperlokale marketing meer dan 5000 ingevulde enquetes opleverde.

En niet alleen hielpen we met een online campagne, ook zorgden we voor visuele communicatie bij bijeenkomsten en ontwerpateliers.

Provincie Noord-Brabant – Digitale toegankelijkheid

Wat is digitale toegankelijkheid?

Voor de Provincie Noord-Brabant maakten we een uitleganimatie over digitoegankelijkheid. Deze animatievideo is bedoeld voor interne communicatie, maar is voor iedereen interessant om te kijken.

Want wist jij dat er 4 miljoen Nederlanders zijn die door een functiebeperking niet zomaar een nieuwsbrief kunnen lezen, door een website kunnen navigeren of een film kunnen kijken?

HHSK – Afvalwaterzuivering

In een ruimtestation wordt afvalwater zo goed gezuiverd dat je het weer kunt drinken. Kan dit ook op ruimtestation: de aarde?

Voor waterschap HHSK vroeg ons animatiebureau in het afvalwaterzuiveringsproces te duiken.

We maakten een onderhoudende explainer waarbij de hele werkwijze wordt uitgelegd en ook het resultaat: schoon water, stroom opwekking en bruikbare grondstoffen.

Rijkswaterstaat – Geluid

Al het verkeer op de rijksweg produceert geluid. Hoeveel geluid maakt verkeer nu eigenlijk?

Voor Rijkswaterstaat maakten we i.s.m. Tappan een uitleganimatie over het beheersen van geluid door de rijksoverheid, zoals vastgelegd in de Omgevingswet.

Bekijk deze getekende animatievideo en je leert van alles bij over geluidsreferentiepunten, geluidproductieplafonds en geluidsregisters.

Gemeente Rotterdam – Gezondere lucht

Wat doet vieze lucht met je gezondheid?

Voor de gemeente Rotterdam maakten we een explanimation over luchtkwaliteit en wat er precies gebeurt als je roet en andere vieze lucht inademt.

De animatie was onderdeel van een groter programma voor gezonde lucht in Rotterdam.

Gifje met allerlei leuke animatiestijlen door animatiestudio Creative Beards

Onze animatiefilms krijgen een 9,8 op Google

  • “Prettige professionele klantervaring.”
  • “Uitstekend geholpen.”
  • “Haalt de essentie uit je verhaal.”
  • “Binnen afgesproken tijd en budget.
  • “Klantvriendelijk en flexibel.”
Bekijk meer reviews op Google
Beeld van handen die schudden ter illustratie van goede samenwerking met animatiestudio Creative Beards

“Ik heb een prettige (professionele) klantervaring gehad met Creativebeards. Ze hebben ons uitstekend geholpen met de vormgeving tijdens onze campagne om IFD bouwen breder op de kaart te krijgen!”

Alexander Bletsis - Provincie Noord-Holland
Beeld van bulleye op dartbord ter illustratie van goed resultaat animatiebureau Creative Beards

“Creative Beards heeft me tot tweemaal toe een grote dienst bewezen. In 2015 met een animatiefilm. Deze film gebruik ik begin 2019 nog wekelijks. Creative Beards haalt de essentie uit je verhaal en zet dat om in begrijpelijke taal. Creative Beards bellen is een oplossing binnen halen. Binnen afgesproken tijd en budget.”

Fred Heerink - Veiligheidsregio Drenthe
Beeld van handen die schudden ter illustratie van goede samenwerking met animatiestudio Creative Beards

“Creative Beards heeft prachtige communicatiemiddelen ontworpen voor het aanbieden van spouwmuurisolatie aan huiseigenaren in de provincie Utrecht. Maar het fijnste was, dat ze zo klantvriendelijk en flexibel zijn. Dat werkt heel prettig!”

Marianne Nevens – Provincie Utrecht
Beeld van duimpje omhoog ter illustratie van goed gedaan door animatiebedrijf Creative Beards

“Super gewerkt met Creative Beards aan meerdere campagnes toen ik opdrachten deed bij de Belastingdienst. Doelstelling: bij het tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk werken, komt ook meer verantwoordelijkheid kijken als het gaat om veilig werken. Met behulp van heldere animaties, hebben we deze materie duidelijk en leuk kunnen weergeven.”

Sonja de Vries - Belastingdienst (Illionx)
Beeld van duimpje omhoog ter illustratie van goed gedaan door animatiebedrijf Creative Beards

“Fijne samenwerking op gebied van een mooie animatie over toegankelijkheid.”

Natalie den Herder - gemeente Voorne aan Zee
Beeld van man en vrouw die samen een gemeente of provincie omhoog houden ter illustratie van explainer voor overheid door animatiebedrijf Creative Beards

Explainer laten maken vanuit de overheid?

Bij ons kun je terecht voor animatievideo’s in alle stijlen. Door onze ruime ervaring zijn we snel thuis in elke huisstijl, dus ook die van jouw ministerie, provincie, gemeente of waterschap. We hebben explainers mogen maken over allerlei onderwerpen, zoals de AVG, asbest, bestuur, inkopen, toezicht, verkeersbeleid, drugsafval, grof vuil, ligplaatsenbeleid, subsidies, regelingen en procedures. Niet alles was bedoelt voor externe communicatie, dus stuur ons even een mailtje als je meer portfolio wilt zien.

Uitgelichte overheidscommunicatie cases

Beeld van man die kijkt naar blauwe envelop die door de deur komt ter illustratie van kosten animatie voor overheid en overheidscommunicatie door animatiestudio Creative Beards

Werkwijze en kosten animatie voor overheid

Elke organisatie en verhaal is anders, dus elk project is anders. We sturen vooraf een overzichtelijke offerte, op maat gemaakt en fixed-fee. Op die manier is voorafgaand aan de opdracht duidelijk welke kosten er zijn voor het laten maken van een animatie vanuit de overheid. We hebben een transparant werkproces met 5 overzichtelijke stappen, waarbij er genoeg ruimte is voor overleg en feedback, zodat er genoeg draagvlak gecreëerd wordt.

Bekijk onze werkwijze en prijzen

Uitleganimatie voor de overheid?

Mail of bel voor een kennismakingsgesprek of offerte.

Ted Griffioen | Tekstschrijver

Neem contact op

200 tevreden opdrachtgevers
1000 animaties en infographics
14 jaar ervaring