Héé Buur, wil je ook een duurzaam huis?

Heel veel mensen zijn al goed bezig met het duurzamer maken van hun huis. En veel mensen willen ook graag hun buren helpen!

We zagen de potentie en bedachten een simpel concept: een A4 poster die door iedereen uit te printen en op te hangen is. Buren hebben op die manier een ‘adresje’ om bijvoorbeeld hun vragen te stellen over isolatie, eens een kijkje te nemen bij zonnepanelen en eens te luisteren naar een warmtepomp.

Ben jij ook zo’n ambassadeur in je buurt? Download hier de poster en hang ‘m voor je raam! Let op: de download start direct naar je downloadfolder.

Zoals je ziet is de poster gemaakt zonder afzender, zodat het door iedereen te gebruiken is. Of je nu een bewoner van een huis bent, een lokaal initiatief of project hebt of een bedrijf die bij mensen thuis over de vloer komt. Er zit geen copyright op de poster, je kunt het dus vrij downloaden, uitprinten en verspreiden. En door de … is er ook de vrijheid om iets ‘nieuws’ op de poster te zetten, zoals in het voorbeeld hieronder ‘Buurtstroom’.

De strategie achter de campagne is om de early adopters en early majority in de woningsector te mobiliseren om de late majority te overtuigen. Daarmee hopen we de transitie naar duurzame energie te versnellen. En natuurlijk ook dat buren een reden hebben om met elkaar een kop koffie te drinken!

Heb je ideeën of wil je de poster op grotere schaal gebruiken? Stuur een mailtje naar ted@creativebeards.com. We kunnen je dan bijvoorbeeld een stapel posters opsturen of het drukbestand aanleveren.

De postercampagne is mogelijk gemaakt door funding van Utrecht Natuurlijk en doorontwikkeld in samenwerking met Energie-U, Duurzame Week, Hooggraven Duurzaam, Nudge en MVO Nederland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! We sturen je maximaal 4x per jaar een update van onze animaties en blogs.

Contact

Kom eens bij ons op de koffie in Utrecht

+31 30 737 0984

Schaverijstraat 6
3534AS Utrecht
info@creativebeards.com

Privacy Statement