Héé Buur, wil je ook een duurzamer huis?

Heel veel mensen zijn al goed bezig met het duurzamer maken van hun huis. Want wie wil nou niet een huis met veel comfort en een lage energierekening?

Maar je verzandt ook al gauw in alle opties. Het kost simpelweg veel uitzoekwerk om de juiste methode en leverancier te kiezen. Het goede nieuws: in elke straat is er wel een buur bezig met dezelfde missie.

We zagen de potentie en bedachten een simpel concept: een A4 poster die door iedereen uit te printen en op te hangen is.


Hoe kunnen buren elkaar helpen met een duurzamer huis?

Mensen gaan sneller over tot duurzame keuze als ze een ‘adresje’ hebben om hun vragen te stellen over isolatie, eens een kijkje te nemen bij zonnepanelen en eens te luisteren naar een warmtepomp.

Ben jij ook zo’n ambassadeur in je buurt? Download hier de poster en hang ‘m voor je raam! Let op: de download start direct naar je downloadfolder.

poster om aan te geven hoe duurzaam je huis is met zonnepanelen warmtepomp vloerisolatie spouwmuurisolatie


Hoe maken we een poster die door iedereen te gebruiken is?

Zoals je ziet is de poster gemaakt zonder afzender, zodat het door iedereen te gebruiken is. Of je nu een bewoner van een huis bent, een lokaal initiatief of project hebt of een bedrijf die bij mensen thuis over de vloer komt.

Er zit geen copyright op de poster, je kunt het dus vrij downloaden, uitprinten en verspreiden. En door de … is er ook de vrijheid om iets ‘nieuws’ op de poster te zetten, zoals in het voorbeeld hieronder ‘Buurtstroom’.

poster van duurzaam huis actie achter raam met een paar opties ingevuld


Wat is de strategie achter de poster?

De strategie achter de campagne is om de early adopters en early majority in de woningsector te mobiliseren om de late majority te overtuigen.

Daarmee hopen we de transitie naar duurzame energie te versnellen. En natuurlijk ook dat buren een reden hebben om met elkaar een kop koffie te drinken!

Heb je ideeën of wil je de poster op grotere schaal gebruiken? Stuur een mailtje naar ted@creativebeards.com. We kunnen je dan bijvoorbeeld een stapel posters opsturen of het drukbestand aanleveren.

stapeltje duurzaam huis poster om je buren duurzamer te maken

De Duurzamer Huis postercampagne is mogelijk gemaakt door funding van Utrecht Natuurlijk en doorontwikkeld in samenwerking met Energie-U, Duurzame Week, Hooggraven Duurzaam, Nudge en MVO Nederland.

Geintresseerd om jouw duurzame verhaal te communiceren in illustraties, infographics en animatie? Mail dan Ted via ted @creativebeards.com

Updates van onze animaties en communicatietips ontvangen?

Contact

Mail of bel ons voor een kennismakingsgesprek

+31 6 18 16 72 99

Schaverijstraat 6
3534AS Utrecht
info@creativebeards.com

Privacy Statement.
Algemene Voorwaarden.