De 5 waarden van Creative Beards

Alles waar je aan meewerkt heeft effect op de wereld, positief of negatief. Dit wordt – in het verlengde van footprint – ook wel handprint genoemd.

Creative Beards is in 2010 opgericht met de missie om animatiefilms te maken die de wereld slimmer, socialer en duurzamer maken.

We nemen onze opdrachten aan op basis van 5 waarden. Op die manier kunnen we afwegen of projecten een positieve impact hebben.


Hoe onze waarden ons helpen in MVO en een positieve handprint

De transitie naar een mooie toekomst gaat niet alleen om de harde grondstoffen. Het gaat ook onze eigen ‘grondstoffen’, de inzet van tijd en talent. 

Voor ons is het daarom belangrijk om na te denken aan welke opdrachten we meewerken. Want we leggen veel tijd en talent in onze animaties, infographics en illustraties.

Het maken van de afweging om een opdracht wel of niet aan te nemen gaat meestal vanzelf. Bijvoorbeeld door een goed gevoel bij een opdrachtgever, het onderwerp en de creatieve mogelijkheden.

Maar soms komt er een opdracht voorbij waar we toch even langer over moeten nadenken. Is dit wel een klus die bij ons past?

Aan de hand van vijf simpele waarden stellen we onszelf vragen, zoals:

– kunnen we onze creativiteit voldoende kwijt in de opdracht?
– heeft de opdracht een positief doel waar we ons verbonden mee voelen?
– is de opdrachtgever leuk om mee samen te werken?
– is er een goede balans tussen de vergoeding en de tijd die in de opdracht gaat zitten?
– is er genoeg tijd om met aandacht te werken naar een goed eindproduct?

Idealiter zijn alle vijf de waarden vertegenwoordigd. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn om te kiezen voor een opdracht. 

Uiteindelijk gaat het om het gevoel of de opdracht zinvol is om aan te nemen. Dat het je aan het einde van de rit een positief gevoel oplevert.


Hoe we onze waarden contractueel verankerd hebben

In ons contract hebben we – in wollige contracttaal – opgenomen dat we als bedrijf werken aan een positieve impact. De vijf waarden gebruiken we als voorspeller en als reflectie.

Daarnaast hebben we in het contract óók een harde waarde opgenomen: elk jaar besteden we 1% van onze omzet aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. 


Voor die 1% van de omzet kunnen we ontzettend veel doen. Sterker nog: het dwingt ons om iets te doen.

Die 1% zetten we elk jaar in om duurzaam en sociaal in te kopen, om onze uitstoot in tienvoud te compenseren en om als potje in te brengen om animaties en andere middelen te financieren.

Uit ons MVO potje co-financierden we bijvoorbeeld de reeks ‘Plant een boom’ voor Trees for All

Ook deze film voor ‘Palmen op de Noordpool’, die de Glazen Globe heeft gewonnen voor het beste aardrijkskundige jeugdboek van 2019!

Of bijvoorbeeld deze animatie met De Tierelier en Natasa Lops voor Get It Done.

En deze animatie met Syrische animator Nour Dagestani over eenzaamheid voor Aap Blog Mies:

Updates van onze animaties en communicatietips ontvangen?

Contact

Mail of bel ons voor een kennismakingsgesprek

+31 6 18 16 72 99

Schaverijstraat 6
3534AS Utrecht
info@creativebeards.com

Privacy Statement