Stage lopen bij illustratie en animatie studio Creative Beards

Denk je er aan om stage te lopen bij een animatie studio? Of een plek waar je illustratie en animatie kunt combineren? Lees dan hier meer over de mogelijkheden om bij ons als stagiair aan de slag te gaan!

Er zijn bij ons elk jaar meerdere stageplekken voor animatoren en illustratoren beschikbaar. We selecteren op basis van een verzorgd portfolio èn een persoonlijke klik.

Allereerst kijken we of je stijl en vaardigheden aansluiten bij de illustraties en animaties die we maken. En natuurlijk ook of we verwachten met elkaar een leuke en leerzame tijd te hebben.

kopje bestaand uit 2 vlakken waar strepen stoom uit komen

Hoe verloopt een stage bij animatie studio Creative Beards?

Als je stage loopt of een internship doet bij Creative Beards hoef je niet alleen maar koffie te halen. Alhoewel een kop koffie altijd gewaardeerd wordt. Het gaat ons er vooral om dat je onderdeel wordt van ons team.

We betrekken jou als stagiair of trainee dus ook het liefste bij echte projecten. In het begin door schaduwopdrachten en na verloop van tijd steeds meer op de voorgrond voor een illustratie of animatie. Dit doen we altijd in overleg en naar de inschatting van kunnen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je na je stageperiode bij ons iets tofs hebt om op je portfolio te zetten. En daarbij ook meer vertrouwen hebt gekregen in je eigen kunnen.

 

Wat maak je tijdens je stage in onze animatie studio?

Elke stagiair heeft een andere stageperiode. Enerzijds omdat de klussen die we binnen krijgen verschillen. Anderzijds natuurlijk omdat elke stagiair anders is en ook een andere leercurve doormaakt.

Het kan dus zijn dat je tijdens je stage vooral aan de slag gaat met 2d animatie. Of dat we je juist vragen om mee te werken aan een illustratieve animatie of stop motion film.

Je krijgt bij ons de tijd om je illustratie animatie technieken verder te ontwikkelen. Er is ook ruimte voor eigen inbreng en onderzoek. Daar kunnen wij ook weer van leren!

 

Wat hebben stagiares gemaakt tijdens hun stage illustratie en animatie?

LOT VAN RIJSWIJK

Via het ROC van Twente kwam Lot bij ons stage lopen. Ze wilde graag meer handigheid krijgen in After Effects en tips & tricks om animaties mooier te maken. Ze maakte onder andere de subtiele en gevoelige animatie voor VPTZ.  Ook had ze interesse in diverse manier van animateren, zoals celanimatie en stop-motion. En toevallig kwamen er hele mooie mixed-media opdrachten voorbij die periode, waar die voor CultuurSchakel toch wel een pareltje is geworden.

 

BONNE STEINZ 

Bonne liep bij ons stage via ROC Art & Design in Amsterdam. Deze talentvolle kleurrijke illustrator deed mee aan schaduwopdrachten, storyboard sessies en was op de achtergrond steeds vaardiger aan het worden in illustratie en animatie. Maar de mooiste opdracht kwam toen ze een schaduwvoorstel indiende voor een opdracht voor Veilig Sportklimaat en door de opdrachtgever werd uitgekozen! Wat volgde waren een paar mooie illustratieve weken die eindigden in een geslaagde filmshoot en dito animatie.

 

NOUR DAGHESTANI 

Nour kwam bij ons binnen via de Gemeente Utrecht die een werkervaringsplek zocht voor deze talentvolle Syrische illustrator en animator. En toevallig hadden wij in die periode contact met Aap Blog Mies. Bij deze organisatie komen eenzame mensen samen door te bloggen. Op die manier kunnen zij hun gevoelens delen, zich minder alleen voelen en meer verbonden. De opdrachtgever leverde dichtzinnen aan en Nour maakte daar een betekenisvolle illustraties en een  sfeervolle animatie van.

 

ANNELOES ROOTHANS 

Anneloes liep stage bij ons vanuit Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens haar stage werkte ze mee aan eenvoudigere 2d animaties zoals Utrecht Science Park, zodat ze rustig beter kon worden in animeren. De stage beviel zo goed, dat we haar terugvroegen als trainee toen we een grote klus van de KNVB kregen. Er moesten 6 films in korte tijd gemaakt worden en Anneloes kon lekker aan de slag! We werken nog steeds samen voor een diverse films, zoals ook Energyweb XL.

 

JAMIE STULEN

Jamie werd stagiair bij ons via de HKU. Tijdens zijn stage deed hij eerst wat schaduwopdrachten en zijn stijl werd uitgekozen door Check6, een zakelijke klant met een gewaagde designkeuze binnen hun branche. In die periode kwam ook een mooie samenwerking met de Universiteit van Nederland op gang, die ons snippets van colleges stuurden waar we op een vrije manier illustraties en animaties voor mochten maken. En Jamie ging helemaal los met zijn fantastische fantasie op een hoorcollege van Erik Scherder! De visualisatie van deze blog heeft hij ook gemaakt, waarvoor dank!

 

JANA KAMINSKY

Jana kwam bij ons stage lopen vanuit de HKU. Ze wilde beter leren animeren en ontwikkelde bij ons eerst verschillende simpele digitale animaties om in de flow te komen. Voor Stichting to the Etch kwam haar beste kant naar voren en kon ze haar ambachtelijke en handgemaakte veelzijdigheid tonen.

 

Welke programma’s gebruik je tijdens je stage illustratie of animatie?

We werken vooral in het Adobe pakket.

Voor het animatie gedeelte vooral in After Effects met af en toe een uitstapje naar Final Cut voor videoprojecten en Dragon Frame voor stop motion animatie. Voor design en illustratie werken we voornamelijk in Photoshop, Illustrator en InDesign.

Als je bij ons komt stage lopen is het dus handig dat je binnen deze programma’s al stappen hebt gemaakt. Wij zullen je natuurlijk begeleiden om je verder te ontwikkelen binnen de software.

 

Interesse in stagelopen bij Creative Beards?

We komen graag met je in contact. Stuur een mailtje naar info@creativebeards.com met je portfolio en je reden om bij ons stage te lopen.

p.s. Je hoeft geen Baard te hebben 😉

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Contact

Mail of bel ons voor een kennismakingsgesprek!

+31 30 737 0984

Schaverijstraat 6
3534AS Utrecht
info@creativebeards.com

Privacy Statement