Stage lopen bij illustratie- en animatiestudio Creative Beards

Denk je er aan om stage te lopen bij een animatiestudio? Of een plek waar je illustratie en animatie kunt combineren? Lees dan hier meer over de mogelijkheden om bij ons als stagiair aan de slag te gaan!

Er zijn bij ons elk jaar een paar stageplekken voor animatoren en illustratoren beschikbaar. We selecteren op basis van een verzorgd portfolio èn een persoonlijke klik.

Allereerst kijken we of je stijl en vaardigheden aansluiten bij de illustraties en animaties die we maken. En natuurlijk ook of we verwachten met elkaar een leuke en leerzame tijd te hebben.

kopje bestaand uit 2 vlakken waar strepen stoom uit komen

Hoe verloopt een stage bij animatiestudio Creative Beards?

Als je stage loopt of een internship doet bij Creative Beards hoef je niet alleen maar koffie te halen. Alhoewel een kop koffie altijd gewaardeerd wordt. Het gaat ons er vooral om dat je onderdeel wordt van ons team.

We betrekken jou als stagiair of trainee dus ook het liefste bij echte projecten. In het begin door schaduwopdrachten en na verloop van tijd steeds meer op de voorgrond voor een illustratie of animatie. Dit doen we altijd in overleg en naar de inschatting van kunnen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je na je stageperiode bij ons iets tofs hebt om op je portfolio te zetten. En daarbij ook meer vertrouwen hebt gekregen in je eigen kunnen.


Wat maak je tijdens je stage in onze animatiestudio?

Elke stagiair heeft een andere stageperiode. Enerzijds omdat de klussen die we binnen krijgen verschillen. Anderzijds natuurlijk omdat elke stagiair anders is en ook een andere leercurve doormaakt.

Het kan dus zijn dat je tijdens je stage vooral aan de slag gaat met 2d animatie. Of dat we je juist vragen om mee te werken aan een infographic of illustratieve klus

Je krijgt bij ons de tijd om je illustratie en animatie technieken verder te ontwikkelen. Er is ook ruimte voor eigen inbreng en onderzoek. Daar kunnen wij ook weer van leren!


Wat hebben stagiares gemaakt tijdens hun stage?

SUZANNE VAN SLOTEN

Suzanne studeerde Image & Media Technology aan de HKU. Ze was op zoek naar een stage waar ze meer kon leren over 2D animatie en After Effects. Als talentvol illustrator werkte ze mee aan diverse illustratieve opdrachten en werkte ze mee aan deze iconische 2D animatie over Klimaatadaptatie:


Ook hielp ze mee aan de illustratieve animatie ‘4 inzichten voor de moderne official’:


DOMINIC MULDER

Dominic deed Audiovisueel Vormgeven aan de Willem de Kooning Academie. Als filmmaker maakte hij vooral clips met papier en collage. Bij ons wilde hij nieuwe vormen en technieken leren, zoals voor de Veiligheidsregio Drenthe:


Voor de animatie van het boek Palmen op de Noordpool werkte hij vanuit bestaande illustraties en kon hij zich helemaal richten op de animatie:


LOT VAN RIJSWIJK

Via het ROC van Twente kwam Lot bij ons stage lopen. Ze wilde graag meer handigheid krijgen in After Effects en tips & tricks om animaties mooier te maken. Ze bleek een harde werker en werkte aan veel projecten me, bijvoorbeeld deze subtiele en gevoelige animatie voor VPTZ:


Ook had Lotte interesse in diverse manier van animeren, zoals celanimatie en stop-motion. En toevallig kwam er hele mooie mixed-media opdracht voorbij voor CultuurSchakel:


BONNE STEINZ 

Bonne liep bij ons stage via ROC Art & Design in Amsterdam. Deze talentvolle kleurrijke illustrator deed mee aan schaduwopdrachten, storyboardsessies en was op de achtergrond steeds vaardiger aan het worden in illustratie en animatie. Niet voor niets werd haar schaduwvoorstel uitgekozen in een opdracht voor Sportplezier (NOC*NSF):


Wat volgde waren een paar mooie illustratieve weken die eindigden in een geslaagde filmshoot:


NOUR DAGHESTANI 

Nour kwam bij ons binnen via de Gemeente Utrecht, die een werkervaringsplek zocht voor deze talentvolle Syrische illustrator en animator. En toevallig hadden wij in die periode contact met Aap Blog Mies. Bij deze organisatie komen eenzame mensen samen door te bloggen. Op die manier kunnen zij hun gevoelens delen, zich minder alleen voelen en meer verbonden. De opdrachtgever leverde dichtzinnen aan en Nour maakte daar een betekenisvolle illustraties en een sfeervolle animatie van:


ANNELOES ROOTHANS 

Anneloes liep stage bij ons vanuit Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens haar stage werkte ze mee aan eenvoudigere 2d animaties zoals Utrecht Science Park, zodat ze rustig beter kon worden in animeren. 


De stage beviel zo goed, dat we Anneloes terugvroegen als trainee toen we een grote klus van de KNVB kregen. Er moesten 6 films in korte tijd gemaakt worden en ze kon lekker aan de slag! Anneloes is nog steeds werkzaam bij Creative Beards.


JAMIE STULEN

Jamie werd stagiair bij ons via de HKU. Tijdens zijn stage deed hij eerst wat schaduwopdrachten en zijn stijl werd uitgekozen door Check6, een zakelijke klant met een gewaagde designkeuze binnen hun branche. 


In die periode kwam ook een inspirerende samenwerking met de Universiteit van Nederland op gang, die ons snippets van colleges stuurden waar we op een vrije manier illustraties en animaties voor mochten maken. En Jamie ging helemaal los met zijn fantastische fantasie op een hoorcollege van Erik Scherder:


JANA KAMINSKY

Jana kwam bij ons stage lopen vanuit de HKU. Ze wilde beter leren animeren en ontwikkelde bij ons eerst verschillende simpele digitale animaties om in de flow te komen. Voor Stichting to the Etch kwam haar beste kant naar voren en kon ze haar ambachtelijke en handgemaakte veelzijdigheid tonen:


Welke programma’s gebruik je tijdens je stage?

We werken vooral in het Adobe pakket.

Voor het animatie gedeelte vooral in After Effects met af en toe een uitstapje naar Final Cut voor videoprojecten. Voor design en illustratie werken we voornamelijk in Photoshop, Illustrator en InDesign.

Als je bij ons komt stage lopen is het dus handig dat je binnen deze programma’s al stappen hebt gemaakt. Wij zullen je natuurlijk begeleiden om je verder te ontwikkelen binnen de software.


Interesse in stage lopen bij animatiestudio Creative Beards?

We komen graag met je in contact. Stuur een mailtje naar info@creativebeards.com met je portfolio en je reden om bij ons stage te lopen.

p.s. Je hoeft geen Baard te hebben 😉

Updates van onze animaties en communicatietips ontvangen?

Contact

Mail of bel ons voor een kennismakingsgesprek

+31 6 18 16 72 99

Schaverijstraat 6
3534AS Utrecht
info@creativebeards.com

Privacy Statement.
Algemene Voorwaarden.