We halen onze deadlines door een transparant 10-stappenplan en goed projectmanagement

Bekijk de Baardmachine Lees over onze werkwijze

Werkwijze

1. Conceptfase

Of we nu een uitleganimatie of complete campagne maken: we beginnen elke opdracht met een goed gesprek en briefing. Op basis daarvan maken we een concept met aandacht voor strategie, tekst, beeld en marketing. Dat zorgt meteen voor een duidelijke richting.

Werkwijze

2. Offertefase

De projectprijzen voor onze animatiefilms zijn fixed-fee, zonder verborgen kosten achteraf. De inschatting van onze uren baseren we op de urenregistratie uit vergelijkbare voorgaande opdrachten. Op die manier weten we hoeveel tijd er nodig is en kunnen we ook een planning maken met haalbare deadlines.

Werkwijze

3. Tekstfase

Op basis van de tekstbriefing en gesprekken schrijven we een scherpe tekst. De vuistregel voor een uitleganimatie is een spreektempo van ongeveer 130 woorden per minuut. We plannen in deze fase voldoende ruimte voor feedback, zodat we de filmtekst bouwen op de inhoudelijke blik van onze opdrachtgevers.

Werkwijze

4. Storyboardfase

Nadat de filmtekst in hoofdlijnen goedgekeurd is maken we een storyboard voor de animatiefilm. We presenteren deze live, zodat we kunnen uitleggen hoe het beeld gaat bewegen en welke geluiden te horen zijn. Door het storyboard in schetsvorm te houden is er ruimte om ons creatief bij te sturen.

Werkwijze

5. Voice-over fase

Elke uitleganimatie verdient een goede stem. We hebben een persoonlijke database met professionele voice-overs waar we een voorstel uit kunnen doen. Ook werken we graag samen met bekende stemacteurs, sprekers uit het netwerk van de klant of mensen binnen de organisatie. Deze benadering levert unieke animatiefilms op.

Werkwijze

6. Filmfase

Na goedkeuring van het storyboard begint het echte werk. We maken illustraties en vormgeving op basis van een bestaande huisstijl of we creƫren iets compleet nieuws. Vervolgens gaan we animeren en doen waar nodig filmopnames in onze eigen studio. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een stop-motion animatiefilm.

Werkwijze

7. Bewerkingsfase

Na een filmshoot editen we de beelden ritmisch op de voice-over of muziek. Ook passen we kleurcorrectie toe om het visueel nog aantrekkelijker te maken. Op die manier knalt de uitleganimatie nog meer van het scherm af en grijp je sneller de aandacht van je publiek.

Werkwijze

8. Compositiefase

Elke animatiefilm krijgt bij ons uniek sound design en waar nodig een muziekcompositie op maat. Goed geluid is onmisbaar; het brengt de film tot leven en geeft het extra persoonlijkheid. We zorgen ervoor dat het sound design en de muziek goed gemixed worden met de voice-over, zodat het op alle speakers en boxen goed uit de verf komt.

Werkwijze

9. Aanleveringsfase

Na een paar weken animeren is het moment daar; de 1e versie van de uitleganimatie is klaar! In deze versie vallen tekst, beeld en geluid naadloos samen. Na eventuele feedback passen we de film op de laatste punten nog aan en sturen we de eindversie op. We leveren hier extra promotiemateriaal bij aan, zoals filmbeelden en een ondertitelde versie van de animatiefilm.

Werkwijze

10. Afrondingsfase

Als de opdracht afgerond is komen we graag op een eindgesprek of bespreken we het per telefoon. De extra waarde van dit gesprek ligt in het promotieplan. We kunnen advies geven om de filmvertoning een succes te maken en ook tips geven voor online promotie van de animatiefilm.

Contact

Mail of bel ons voor een kennismakingsgesprek!

+31 30 737 0984

Schaverijstraat 6
3534AS Utrecht
info@creativebeards.com

Privacy Statement